René Gerards

Contactinformatie:

René Gerards

E-Mail: rene.gerards@meerssen.nl 
Tel:   06-46121870

René Gerards (Meerssen, 03-08-1951) gehuwd, samengesteld gezin met uitwonende kinderen.

 Ik ben geboren en opgegroeid in de buurtschap Weert. Omdat Weert behoorde tot de parochie Rothem bezocht ik daar de lagere school en groeide er een sterke band met die woonkern.

Na mijn middelbare schoolopleiding werkte Ik kort als elektrotechnisch monteur bij een klein installatiebedrijf. Daarna stapte ik over naar het bankwezen en werkte enkele jaren als baliemedewerker/ kassier. Vervolgens kwam ik in 1975 terecht bij de Nederlandse Spoorwegen, waar ik de gelegenheid kreeg om middels diverse managementopleidingen door te groeien naar een leidinggevende functie.

Ondanks vele reorganisaties binnen dit bedrijf ben ik gedurende ruim 30 jaar werkzaam geweest als leidinggevende in het primaire werkproces. Tijdens de laatste jaren van mijn actieve loopbaan bekleedde ik een aantal staffuncties en was ik Operationeel Manager met het accent op calamiteitenafhandeling en logistieke processen.

Sinds augustus 2012 ben ik met pensioen.

Na mijn huwelijk in 1973 woonde ik ruim 30 jaar met mijn gezin in Meerssen en nadat mijn beide kinderen gekozen hadden om hun eigen nestje te gaan bouwen, zijn wij in 2006 verhuisd naar Rothem.

Na het overlijden van mijn vrouw in 2011, woon ik sinds 2016 samen met Marjan en genieten we van onze hobby's: theater, cultuur, reizen en uitstapjes en van de momenten met onze kinderen en kleinkinderen van ons samengestelde gezin.

In mijn vrije tijd heb ik al van jongs af aan veel energie gestoken in het verenigingsleven. Vaak gewoon als lid, maar meestal als bestuurslid.

Hoewel politiek altijd mijn interesse gewekt heeft, kreeg ik pas na mijn pensionering tijd om mij er nader in te verdiepen. Het gedachtegoed van Democratisch Herstel Meerssen sprak mij erg aan het was dan ook maar een kleine stap om mij in 2014 als lid van BRUG-M aan te melden.

Na 8 jaar burgerraadslid ben ik sinds maart 2022 raadslid voor de fractie BRUG-M in de gemeenteraad van Meerssen.

Als raadslid wil ik mij actief inzetten om van de gemeente Meerssen een aantrekkelijke leefgemeenschap te maken. Een leefgemeenschap waar de kernwaarden van BRUG-M hoog in het vaandel staan.