Gerrit van der Bijl 

Contactinformatie

Mr G. van der Bijl
Proost de Beaufortstraat 24
6231 EB  Meerssen

E-Mail: gerrit.van.der.bijl@meerssen.nl  

Tel :06-51783900

 Mr. Gerrit van der Bijl, geboren in 1946 en opgegroeid in Amsterdam.


In 1972 ben ik aan de Vrije Universiteit afgestudeerd als jurist.
In mijn studententijd ben ik actief geweest als basketballer (Eredivisie en in heel Europa gespeeld in Nationale Teams). 
Na mijn militaire dienst in 1973 bij de Koninklijke Marechaussee  ben ik naar Limburg verhuisd samen met mijn uit Midden-Limburg afkomstige echtgenote, die in 1994 is overleden.

Ik woon inmiddels bijna 50 jaar in Limburg, achtereenvolgens in Baexem ,Maasbracht , Maastricht en vanaf 2001 in Meerssen. In 2000 ben ik getrouwd met Marian Konings, afkomstig uit Zuid-Limburg.

 
Mijn loopbaan  bestaat uit  bijna 30 jaar (gemeentelijke) overheid en ruim 10 jaar bedrijfsleven t.w..

  • Gemeentesecretaris Heythuysen (inmiddels Leudal),

  • directeur van Architecten – en Ingenieursbureau in Heerlen, Amsterdam en Berlijn,

  • gemeentesecretaris Maasbracht (inmiddels Maasgouw)

  • Directeur Stadsontwikkeling in Heerlen.

 
In deze laatste functie was ik o.m. verantwoordelijk voor projecten als de restauratie van het Glaspaleis, de renovatie en uitbreiding van het Parkstad Limburg Theater en de voorbereiding en opstart van het Maankwartier.

 
Op velerlei terreinen maatschappelijk actief geweest, zoals lid van de Tuchtcommissie van de Ned. Basketball Bond,  voorzitter van stichting  bejaardenoord Heythuysen , vice-voorzitter van een stichting R.K. MAVO Heythuysen, vice-voorzitter van de provinciale VVD-Limburg, bestuurslid van het klassieke Bassinconcert in Maastricht, commissaris bij NV Avantis, directeur Stadsherstel Heerlen BV, directeur Parkeer Heerlen BV,bestuurslid Vereniging Limburgse Gemeenten, voorzitter van stichting Bevordering Professionele Dans in Limburg  (Joost Vrouenraets /GOTRA) en voorzitter (namens de gemeente Maastricht) van de stichting OntwikkelingsMaatschappij ENCI-Gebied.

 
Mijn huidige nevenfuncties is voorzitter van stichting Verschueren Orgelbouw Heythuysen en voorzitter van de Commissie van Beroep van de GolfClub Meerssen.

Daarnaast ben ik vrijwilliger bij het museum moderne kunst het Hedgehouse in Wylre.

In Meerssen ben ik actief als spelend lid van de Golfclub Meerssen en lid van de Sociëteit Meerssen.

 
Vanaf 2014 zit ik in de gemeenteraad. In de zittingsperiode 2014-2018  was ik voorzitter van de vertrouwenscommissie en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Vanaf 2023 eb ik raadslid.