Angelique van Geel

Mijn naam is Angélique van Geel-Laven, ben getrouwd met Math van Geel, wij hebben twee dochters, twee schoonzonen, twee kleinzonen en twee kleindochters. 
Mijn wieg stond in Heerlen, ben opgegroeid in Maastricht, hier ging ik ook naar de MMS. In het St.-Jozefziekenhuis in Heerlen volgde ik de opleiding tot verpleegkundige. Daarna ben ik als doktersassistente gaan werken in ziekenhuis St.-Annadal te Maastricht. Na de geboorte van onze kinderen heb ik een arbeidspauze genomen, een paar jaar later ben ik weer aan de slag gegaan, toen als groepsleidster in het gezinsvervangend tehuis Geuloord, nu Woonvorm 'Aan de Pas' te Bunde.

Verder was ik actief als bestuurslid van een grote landelijke patiëntenorganisatie en heb ik vanuit die functie in Limburg een groot aantal bewegingsactiviteiten voor fibromyalgiepatiënten opgezet. Bij het Astmafonds was ik actief als publieksvoorlichter. 
Om het werk binnen de patiëntenorganisaties te ondersteunen heb ik aan de universiteit in Maastricht de HOVO-opleiding 'Patiënten-recht en -ethiek', als ook 'Besturen van verenigingen/stichtingen' gevolgd. 

Een overstap naar de media was voor mij een nieuwe uitdaging. Gedurende 10 jaar mocht ik voorzitter zijn van de lokale omroep RTME en Streekomroep Start.
Binnen de zorginstelling Cicero ben ik lid van de Cliëntenraad van verzorgingscentrum Ave Maria te Geulle; in die functie probeer ik samen met andere leden de belangen van de bewoners te behartigen. 
Veel voldoening vind ik in mijn werk als taalcoach, een dankbare taak waarbij ik allochtone inwoners begeleid met het leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Mensen wegwijs maken in de Nederlandse maatschappij is ook een onderdeel van hun begeleiding.

Mijn vrije tijd vul ik in met fotograferen, musiceren, luisteren naar muziek en lezen. De wereld bekijken tijdens avontuurlijke vakanties is een passie die ik deel met mijn echtgenoot.

Sinds 2014 ben ik actief binnen de fractie BRUG-M. Ik ben enkele jaren voor BRUG-M burgerlid van de Raadsadviescommissie geweest. Werken vanuit de kernwaarden van deze partij spreekt mij zeer aan. De laatste 4 jaar heb ik binnen BRUG-M mogen samenwerken met mensen die werken vanuit deze kernwaarden, mensen die elkaar respecteren, die open staan voor elkaars visie en de mening van de burger. Mensen die bruggen willen slaan tussen burgers en politiek, die beslissingen nemen vanuit de inhoud. Hier kan ik me in vinden en hier wil ik mee verder. Mijn bestuurlijke ervaring is gericht op zorg en media; deze ervaring wil ik graag, samen met de zeer deskundige en ervaren raadsleden van BRUG-M, de komende vier jaar inzetten.