Jacques Arntz

Contactinformatie:

Drs. Jacques Arntz

E-Mail: jacques.arntz@meerssen.nl

Tel: 06-55193099  

Mijn naam is Jacques Arntz, gehuwd, vader van 2 jongens (mannen inmiddels) en 5 kleinkinderen, waarvoor ik regelmatig als trotse opa mag optreden.

Ik ben geboren in Tiel, in de Betuwe van Flipje.
Mijn militaire dienstplicht heb ik vervuld in Seedorf als vaandrig Geneeskundige Troepen bij 41 Geniebataljon. 

Na mijn studie monetaire economie met internationale specialisatie aan de Hogeschool Tilburg (thans Universiteit Brabant) ben ik in Den Haag mijn loopbaan begonnen aan het Ministerie van Economische Zaken. Aldaar diverse functies doorlopen in het Mijnwezen (ondermeer betrokken geweest bij de afwikkeling van de Mijnsluitingen in Limburg), Directie Elektriciteit en Kernenergie en het Directoraat Generaal Industrie en Regionaal Beleid.   

In die periode ben ik tevens betrokken geweest bij het tot stand komen van de Derde VN Zeerechtconferentie, alwaar ik heb bij mogen dragen aan de regelgeving rond de “deep seabed mining” en de op te richten Internationale Autoriteit.

Vanaf 1986 ben ik woonachtig in Bunde. Mijn toenmalig werk als Directeur Economische Zaken en Toezicht Gemeentefinanciën bij het Gouvernement riep mij naar het mooie Limburg.

Vanaf 1994 ben ik zelfstandig ondernemer en heb – samen met anderen – in Nederland o.a. diverse projecten op het gebied van woningbouw met een duurzaam karakter gerealiseerd.

Op politiek gebied heb ik meerdere bestuursfuncties vervuld binnen de VVD. De starre (markt)benadering van maatschappelijke vraagstukken (ook in Meerssen) noopte mij deze partij te verlaten. Ik heb mij aangesloten bij de partij Trots op Nederland van Rita Verdonk en kwam op de landelijke lijst voor kandidaten van de Tweede Kamer (plaats 11). Op landelijk politiek niveau ben ik daarna actief lid geworden voor de partij 50Plus. Voor die partij zat ik in het Algemeen Bestuur van het Waterschap van 2015 t/m 2022.

Op maatschappelijk gebied vervul ik al vele jaren met veel plezier het penningmeesterschap van de Vrienden van Eijnderhoof te Nederweert- Eind. 

Eijnderhoof is het enige openluchtmuseum van Limburg (ga er eens kijken!).


Mijn opgebouwde kennis en contacten in de ambtelijke wereld en het bedrijfsleven wil ik – samen met anderen – inzetten om de gemeente Meerssen ook op toeristisch/ economisch vlak op de kaart te zetten! Het kan beter, het moet beter.


Samen “bruggen bouwen” wordt ook mijn doel!